USA skickar 20 000 soldater till Irak

Enligt Ekot kommer Bush att vid ett tal i natt offentliggöra att USA skickar 20 000 fler soldater till Irakkriget. (vi får se om dessa ”fakta” håller sig) Tråkigt.
Men kanske, kanske finns det en strimma hopp i detta. Den obotlige optimisten inom mig säger att det kanske kan, om än på militärt manér och inte alls demokratiskt, stabilisera Irak lite grann. Avrättningen av Saddam Hussein härom veckan leder enbart till instabilitet och uppror i landet och var ett mycket korkat (hela dödsstraffet är ju korkat) tilltag.
Långsiktigt sett så tror jag på försoning, även om den för tillfället ligger långt bort. De olika religiösa grupperna (Shia, Sunni, m fl.) måste börja respektera varandra och kunna leva sida vid sida. De flesta i Irak borde vara väldigt trötta på krig och vanstyre vid det här laget. Det måste växa fram en vilja att försonas, för att Irakerna ska kunna leva sida vid sida i framtiden. I dagsläget ser det onekligen mörkt ut.

Mörkt är det också utomhus. Det regnar nog fortfarande. Klockan är tio i ett och jag borde verkligen ha lagt mig för länge sen. God Natt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s