Bodström / Helhjärtat

Det rapporteras (AB, DN, SvD) att Thomas Bodström vill sitta i regeringen efter valet 2010. Att övervakningssamhällets bäste vän (som ju fått ge namn åt detta) också vill flytta till USA, skriva en deckare och ägna mer tid åt familjeliv ställer mig frågande: Hur ska han hinna med alllting?

Jag tycker inte det ska vara så, att en som statsråd också anser sig ha tid med en mängd andra saker. Det handlar inte om yrkespolitikens vara eller inte, utan om ett helhjärtat engagemang för det en tror på. Då kan en faktiskt inte, informationssamhället till trots, bo på andra sidan jorden och samtidigt vara regeringsmedlem. Bodström invänder med det mycket underliga argumentet att det skulle vara en jämställdhets- och familjefråga. Att det skulle handla om att kombinera familjeliv och politisk karriär.

Denna sorts skandaler spär på folkets förakt mot politiker, men vad som är viktigare: Det visar också på vissa politikers förakt för folket. En politiker med så många sidospår och uppgifter kan knappast hinna med alla sina åtaganden på ett tillfredsställande sätt. Släpp då hellre fram någon, gärna ung, fräsch kandidat med vilja att ta sitt uppdrag på allvar.

Katerine Kleros är mycket väformulerad i sin kritik, här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s