9. Mingla

Första året jag var i Almedalen med Grön ungdom fick vi en kurs i att mingla. Vi som var där var unga och många var ganska ovana vid det formella sammanhanget som Almedalen är. Genom åren har jag då och då tänkt på den där kursen. I sak minns jag tipsen som ganska enkla:

  1. Gå fram till någon. Presentera dig tydligt med namn och vilket sammanhang du kommer ifrån, ta i hand.
  2. Var uppmärksam på vad den andre säger och koppla det till ditt budskap när du svarar. Tänk på vad hen kan vara intresserad av och om ni skulle kunna samarbeta på nåt sätt framöver.
  3. Om det känns rätt, byt visitkort. Annars, ursäkta dig med ”Nu ska jag mingla vidare” / ”hämta något att dricka” och glid vidare.

Efter denna presentation av konceptet fick vi testa på varandra. Alla fick varsin bunt med riktiga visitkort att använda under veckan. Det var till en början lite konstlat och nervöst, men efter ett tag lossnade det och blev användbart under veckan.

Det här är verkligen inte rocket science. Snarare kanske banalt. Men det fanns en god poäng i att öva, för det gjorde mig till en mer självsäker minglare. Den här sortens färdighetsträning är toppen. Den kunskap som i vissa sammanhang förutsätts, kan fås mycket snabbare om den formaliseras och lärs ut istället för att alla ska behöva ”knäcka koden” själva.

Gör det själv:
Mingla! Övning ger färdighet. Du behöver inte gilla det, men det är en bra grej att veta hur man gör.

Detta är inlägg 9 av 100 i utmaningen blogg100, som går ut på att blogga varje dag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s