13. Tillbaka i politiken

Igår valdes jag till styrelseledamot i Miljöpartiets lokalförening i Upplands Väsby och ombud till partikongressen i maj. Sedan en tid sitter jag även som ersättare i utbildningsnämnden och kommunfullmäktige. Det känns viktigt att vara med och forma politiken i en tid av allt mer rädsla, varmare klimat och snabba förändringar.

Politik kan vara både väldigt tråkigt och väldigt inspirerande. Det är många dokument att gå igenom och långt ifrån allt känns viktigt. Vi som lägger en del av vår fritid på politik är vanliga människor precis som alla andra. Mötena blir långa och många, men vi är där för att vi tror på ett bättre samhälle och att vi har idéer för att skapa det samhället.

Det känns inspirerande och meningsfullt att på allvar vara tillbaka i politiken igen efter några års frånvaro. Framför allt vill jag vara med och skapa goda livschanser för människor oavsett bakgrund och förutsättningar och verka för att jordens klimat ska komma i balans igen. Det är stora saker, men allting börjar i det lilla. Därför känns det gott att vara i ett konkret lokalt sammanhang i Väsby.

Detta är inlägg 13 av 100 i utmaningen blogg100, som går ut på att blogga varje dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s