31. Gå med i en förening

I Sverige har vi föreningar för nästan allt. Har du en idé, en vilja att göra nåt? Jag slår vad om att det redan finns en förening som gör det du vill. Du behöver alltså inte vara ensam med din idé eller fråga. Ofta har någon redan börjat tänka, så häng på och tänk tillsammans med dem. Jag är man och tycker att vi borde ha ett jämställt samhälle. Alltså gick jag häromdagen med i Män för jämställdhet, som jobbar med just det.

Ibland finns det inte precis en sån förening som man skulle vilja vara med i. Då får man starta den själv. Det är mycket enklare än det låter. När jag pluggade franska var vi några som gärna ville lära oss mer språk medan vi fikade tillsammans. Så då gick vi ihop några stycken och startade Franska föreningen. På så vis kunde vi få ut några hundralappar till fika och en lokal att hänga i.

I Sverige finns ofta möjlighet att från det offentliga få mötes- eller aktivitetslokal och föreningsbidrag för den som vill driva en fråga, utöva en sport eller ett fritidsintresse. Ta vara på den möjligheten och gör grejer tillsammans. Det är mycket roligare än att bara lita på att kommersiella företag kan leverera den lösning du behöver.

Mitt favoritexempel just nu är Väsby babysim, dit vi går med Signe varje lördag. Det är en ideell förening som drivs av oss föräldrar. Vi betalar en ganska liten slant varje termin och får vara med och bada med andras barn och deras föräldrar, under ledning av en förälder. Det skapar nya jämlika relationer mellan människor som hjälper varandra.

Leve föreningslivet!

Detta är inlägg 31 av 100 i utmaningen blogg100, som går ut på att blogga varje dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s