44. Vilka YouTube-kanaler följer du?

Vi kan väl dela lite tips på schyssta kanaler att följa?

Här kommer mina:

Matgeek – över 160 000 svenskar följer Johan Hedberg när han nördar ner sig ordentligt i matlagning, pratar om matvaror han aldrig skulle köpa i en affär och besöker matfabriker. Hans passion går rakt genom datorskärmen.

The Late Show with Stephen Colbert – En av många late shows, med några av de skarpaste och roligaste kommentarerna till amerikansk politik. Ibland räcker det att han läser Trumps tweets med töntig röst för att folk ska skratta. Så galet är det där borta nu.

The Verge – Härifrån kommer de mest intressanta tekniknyheterna och spaningarna om vad som väntar runt hörnet gällande tekniska innovationer. Välproducerat och snyggt, känns lite som tekniknyheternas Apple eftersom fokus ligger på hur prylarna ska användas snarare än rabblande av tekniska termer.

Vox – Amerikansk fördjupning. De går till botten med alla möjliga saker, på ett väldigt genomarbetat sätt. Här kan du till exempel lära dig hur din hjärna reagerar på att följa nyheter om terrorism eller varför tecknade figurer så ofta har handskar. Här finns också liberal/progressiv politisk fördjupning och många nycklar för att förstå saker bortom rubrikerna, till exempel vad Trump tänker om utrikespolitik eller hur USA blev en supermakt.

ChefSteps – Teknisk, krånglig matlagning pedagogiskt förklarad. Imponerande och roligt. Här har jag lärt mig det mesta jag kan om Sous vide. Det finns tips och tricks som kan hjälpa en i vardagen, men också hur man gör världens största pastrami (det tar tio dagar och kräver en Wall of fire).

CrashCourse – John Green (bl a författare till Förr eller senare exploderar jag) med flera lär ut allt möjligt i infotainment-format. Jag har kollat igenom hela World History, det är klart värt tiden. Det går i en rasande fart och är ofta väldigt lärorikt och roligt.

Det var mina guldkorn. Vilka följer du och varför?

Detta är inlägg 44 av 100 i utmaningen blogg100, som går ut på att blogga varje dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s