48. Gör egna Chicken nuggets

Jag älskar snabbmat och att laga mat hemma. Här är min lösning.

Kvällens middag är inspirerad av snabbmatskedjornas panerade kyckling, men mycket godare. Kyckling är bland de mest klimatsmarta kött som finns. Färsen kan användas med gott resultat på ungefär samma sätt som nöt- eller fläskfärs. Det är dessutom ganska billigt och väldigt gott.

Du behöver: 

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • Kryddor, tex: paprika, chili, vitlök, salt och peppar
  • Neutral olja (t ex raps) att steka i

Gör så här: 

  1. Värm oljan i en kastrull eller stekpanna (ha lock tillgängligt om det mot förmodan skulle börja brinna). Vanligast är att fritera i 160-180 grader, om du har en fritös eller vill använda en termometer.
  2. Rulla 10-12 bollar av kycklingfärsen i samma storlek som köttbullar.
  3. Vänd bollarna i mjölet (blanda i kryddorna här eller krydda färsen innan), sedan ägget och sist pankon. Det är samma grej som när man gör schnitzel.
  4. Fritera bollarna i några minuter, tills skalet är gyllenbrunt och de inte längre är rosa i mitten. Gör 5-6 stycken i taget, för att inte kyla ner oljan för mycket.
  5. Låt torka på hushållspapper.

Servera med dina favorittillbehör. Jag tog potatismos och ärtor. Till detta gjorde jag världens enklaste gräddfilssås. Riv eller pressa vitlöksklyftor i gräddfil, låt stå. Klart. Om ketchup är din grej, kör på. Jag hade också färdig avjar till.

Smaklig måltid!

Detta är inlägg 48 av 100 i utmaningen blogg100, som går ut på att blogga varje dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s