62. Gör mer onyttig vegomat

Länge har det funnits en idé om att vegetarisk mat måste vara fräsch, lätt och supernyttig. Det är ju fint för den som vill ha det, men för oss som älskar krispig, fet och onyttig mat blir det snabbt tråkigt. Att äta mindre kött ska inte behöva betyda att välja bort allt det goda stekta, friterade och feta maträtterna.

På senare år har det dock blivit mycket bättre. Det kommer alltfler vegetariska slabbiga burgare (Max ligger riktigt bra till med fem vegovarianter!) och andra härligt onyttiga recept (vegobloggaren Jävligt gott är en inspirationskälla).

Vi borde alla äta mer vegetariskt för klimatet (vego är mycket bättre än alla slags kött) och bättre resursanvändande, men det betyder inte att vi alltid måste låta bli allt det goda och onyttiga. Att äta vego behöver inte alltid vara en hälsokur. Genom flottiga vrålonyttiga recept tror jag att fler kan tänka sig att äta mer vegetariskt.

På bilden: Jag drar mitt strå till stacken genom att fritera blomkål i några minuter tills den har fått fin färg. Doppa sen i majonäs eller annan mumsig sås. Smaklig måltid!

Detta är inlägg 62 av 100 i utmaningen blogg100, som går ut på att blogga varje dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s