100. Färdig!

Vi är framme!

Detta är det hundrade och sista inlägget i utmaningen blogg100, som har gått ut på att blogga varje dag. Det har varit mycket lärorikt att använda en stund varje dag för att blogga.

Det har blivit många olika ämnen och former. Särskilt populära blev inläggen om att vara pappa, familjen, mansplaining, att hålla huvudet kallt trots terrorismen och onyttig vegomat.

Vad har jag då lärt mig av att blogga varje dag?

1. Det krävs vilja för att fullfölja. Vissa dagar skrev texten sig själv, andra gånger fick jag slita och pressa mig för att få ur mig nåt över huvud taget.

2. Trägen vinner. Att behöva formulera mig varje dag har stärkt mitt språk och det går mycket fortare nu än innan att sätta ord på tankar och strukturera upp tänkandet i text.

3. Det är inte alltid det viktiga, komplicerade och välskrivna som slår. Ofta blev jag förvånad över att mina genomarbetade texter inte fick alls lika bra spridning som de enklare, mer snabbskrivna inläggen.

4. Mycket beror på publiceringstid. Om du vill bli läst – se till att publicera när folk läser. Inlägg mitt i natten får självklart inte så många läsare. Eftermiddagen funkar bättre.

5. Det är roligt. Ofta har jag lärt mig nya saker och blivit glad för er feedback när jag pratat med er läsare i kommentarsfältet och ännu mer när jag träffat er fysiskt.

Till sist: Ett stort tack till er alla som läst, gillat och kommenterat. Det har varit gott att göra det här och det är skönt att äntligen vara i mål. Nu kommer en lugnare tid med mindre bloggande. Lämna gärna en kommentar om vad du tyckt om bloggandet 🙂 Ta hand om er och ha en bra sommar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s